Tech

Popričajte sa svojom biljkom!

Navodno biljke bolje rastu ako razgovarate s njima. Postoji li način na koji bi tu komunikaciju mogli pretvoriti u dvosmjernu? I to pomoću Twittera?


U potrazi za odgovorom na pitanje je li doista moguće razgovorati s biljkama, projekt Florence u sklopu programa Studio 99 Microsoftovog istraživačkog ogranka, predvođen istraživačicom Helene Steiner, osmislio je nesvakidašnji instrument iz domene interneta stvari: kapsulu za biljku opremljenu senzorima koja je povezana s računalom.

Kako bi počeli komunicirati s biljkom u kapsuli, možete utipkati što god vam padne na pamet u računalo. Nakon što je poslana, poruka biva mapirana prema tome je li pozitivna ili negativna, pa potom prevedena u jezik nalik Morseovom kodu putem niza bljeskova. Pozitivna poruka biva prenijeta u nizu crvenih bljeskova, budući ta boja pomaže biljkama u rastu.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close