Zdravlje

Trudnice mogu popraviti svoje držanje u nekoliko koraka

Svakodnevne radnje poput dojenja ili tipkanja na mobitel dovode do krivog položaja tijela i bolova u kralježnici. Donosimo vam savjete kako poboljšati položaje tijela koje već koristite u svakodnevnom životu


Zdravlje kralježnice kod žena zasigurno je najugroženije nakon poroda. Već u trudnoći dolazi do opterećenja lumbalnog dijela i znatnog poremećaja statike. Povećana tjelesna težina opterećuje naše mišiće i stvara dodatni stres na zglobove. Nažalost, popratna pojava koja se javlja kod većine trudnica je BOL. No, problemi ne nestaju nakon poroda.

Što se događa sa našom kralježnicom za vrijeme dojenja? Sama sam se našla u toj poziciji nebrojeno puta pa vjerujem da znate o čemu pišem. Za vrijeme dojenja imamo vrlo tipičan stav. Toliko se koncentriramo na tehniku dojenja da zanemarimo u kojoj se poziciji nalazimo.

Pročitajte više na klokanica.24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: msra.org

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close