Politika

Na popisu najmoćnijih žena svijeta nalazi se i predsjednica Kolinda Grabar Kitrović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović 39. je na Forbesovoj listi najmoćnijih žena na svijetu, piše 24sata.


“Najmlađa predsjednica Hrvatske, kao i prva žena izabrana za taj položaj, Grabar Kitarović nastavlja jačati svoju poziciju na međunarodnoj sceni ove godine radeći s predsjednikom Donaldom Trumpom i SAD-om kako bi se izgradilo američko postrojenje za uvoz ukapljenog plina na otoku Krku na Mediteranu, kojim bi se godišnje isporučivalo do dvije milijarde kubičnih metara plina za Zapadnu Europu”, navodi Forbes i dodaje da bi to trebalo pomoći energetskoj neovisnosti Europe od Rusije.

U kratkom opisu Forbes navodi i da se Grabar Kitarović, bivša ministrica vanjskih poslova i ambasadorica u SAD-u, prošle godine sastala s iranskim predsjendikom Hassanom Rouhanijem na razgovoru o jačanju diplomatskih veza.  Prvo mjesto i dalje drži njemačka kancelarka Angela Merkel, dok je na drugom mjestu britanska premijerka Theresa May koja se prvi puta pojavljuje na ovoj godišnjoj Forbesovoj listi. Donosi 24sata.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Kolinda Grabar Kitarović

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close