Turizam

Na popisu najljepših plaža u Europi nalaze se i 4 hrvatske plaže!

Britanski Guardian je objavio popis najljepših plaža u Europi na kojem su se pojavile i 4 predivne hrvatske plaže. Pjeskovite ili šljunčane s bistrim i čistim morem, ove plaže su dobile visoke ocjene, piše 24sata


Budući da iz godine u godinu sve više britanskih turista pristiže na našu obalu, ovakva promocija će se sigurno i ove godine odraziti na povećanje turista. Britanski Guardian je između 25 najljepših Plaže navedene na popisu:

1. Sveti Jakov, Dubrovnik

Vrsta plaže: Šljunkovita plaža

Spasilac: Ne

Kafić/kiosk: Da

Dubrovnik je obično prepun turista, a u srpnju i kolovozu ova malena plaža je izvrstan odabir za bijeg od najpopularnijeg hrvatskog turističkog odredišta. Sveti Jakob udaljen je 30-ak minuta hoda od starog grada i 160 kamenih stepenica. Lijepa šljunkovita plaža je djelomično osjenčana borovima, ima prekrasni pogled na gradske zidine i salate, a u restoranu na plaži možete pojesti ribu i razne salate.

2. Posedarje, blizu Zadra

Vrsta plaže: Šljunkovita/kamena plaža

Spasilac: Ne

Kafić/kiosk: Da

Ova predivna plaža nalazi se 25 kilometara od Zadra, u podnožju Velebita, obiteljske je atmosfere i opuštenog karaktera. Novigradsko more je čisto i mirno, budući da je zatvoreno kopnom sa svih strana, uz mali kanal na sjeveru. Veliki plićak pogodno je za djecu i slabije plivače. Tijekom sezone je otvoreno par malih obiteljskih ugostiteljskih restorana i kafića.

3. Pupnatska luka, Korčula

Vrsta plaže: Šljunkovita/kamena plaža

Spasilac: Ne

Kafić/kiosk: Konoba Mijo

Neravna južna obala Korčule ima mnogo plaža – a jedna od najposjećenijih je Pupnatska luka, udaljena 15-ak kilometara od grada Korčule. Do uvale se dolazi uskom cesticom, a nalazi se u malom zaljevu i okružena je gustom šumom te čistim i bistrim morem. Na samoj plaži se nalazi mala konoba Mijo s natkrivenom terasom u kojoj se može pojesti hladna salata od hobotnice.

4. Livačina, Rab

Vrsta plaže: Pješčana

Spasilac: Ne

Kafić/kiosk: Santa Maria

Odmah uz najpopularniju Rapsku plažu, Rajsku, je intimniji zaljev Livačina. Hrvatska nema puno pješčanih plaža, ali na Rabu se nalazi njih čak 30. Okružena borovom šumom, Livačina se može pohvaliti i velikim plićakom za koji se čini da ide u nedogled. Tijekom sezone zna biti velika gužva, a na samoj plaži se nalazi mali kafić Santa Maria koji nudi posjetiteljima plaže razne salate i pizze. Uz njega, u blizini se mogu pronaći još puno malih restorana i kafića. U selu iznad plaže se nalazi i hotel Luxury Suites Bellevue s bazenima i restoranima.

Pročitajte više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close