VijestiZdravlje

Ponovno srušen rekord: U Hrvatskoj 265 novozaraženih koronavirusom

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 265 novih slučajeva koronavirusa, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. U vinkovačkoj bolnici preminula je jedna osoba.


Aktivne osobe s Covidom-19 su 1842. Među njima je 135 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih 12 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 1647 osoba.

Današnji broj je bez nekih ekstremnih odstupanja u odnosu na prošle dane. Veći je broj posljedica činjenica da je Hrvatska bila otvorena, u njoj je bio turizam, dolazili su ljudi da je određeno ponašanje u ljetno doba sigurno doprinijelo širenju. Upozorio bih poglavito naše mlade sugrađane koji su pozitivni ili imaju određene simptome ili su bili na nekim velikim okupljanjima, da prilikom dolaska doma u kontinentalnu Hrvatsku pripaze na svoje ponašanje, pogotovo prema svojim starijim ukućanima”, rekao je Beroš.

I ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak apelirao je na mlade koji se vraćaju s mora da pripaze na svoje ponašanje.

Važno je da mladi koji su bili po noćnim klubovima na moru izbjegavaju kontakt sa starijima kada se vrate. Klubovima smo uveli nekoliko mjera i imamo vijesti s terena koje govore da je to dobro, no ima i toga da se mladi nakon klubova presele u kafiće i restorane, koji mogu raditi duže, što nije dobro“, rekao je Capak.

Najavio je sastanak Nacionalnog s lokalnim stožerima, a razgovarat će o mogućem uvođenju posebnih mjera na lokalnim razinama.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: koronavirus.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close