VijestiTech

Ponovno u jugoistočnoj Europi: Roboti glavne zvijezde Intera Tehnološkog Parka u Mostaru

O jugoistočnoj Europi se sve češće priča kao području iznimno zanimljivom u smislu poslovnih prilika, bilo dobavljačkih, bilo investicijskih. Međutim, jedna od glavnih prepreka za veći gospodarski razvoj je lokalni nedostatak znanja, da ne navodimo ostale probleme obzirom da je medijski prostor zatrpan negativnim stranama našeg gospodarstva.

Produktivnost i izvrsnost u kvaliteti proizvoda, koje su neophodne za održivo i uspješno gospodarstvo, mogu se postići samo primjenom novih tehnologija u proizvodnji. Naše gospodarstvo mora ići isključivo u smjeru proizvodnje temeljene na znanju i primjeni svih tehnologija koje će je učiniti konkurentnom za proizvode na svjetskoj razini. Bez obzira bavimo li se prozvodnjom metalnih dijelova/sklopova, pločastog namještaja, tiskarskih ili prehrambenih proizvoda – postoje i dostupna su sjajna rješenja za automatizaciju i robotizaciju procesa proizvodnje o kojima nemamo previše prilika čuti i vidjeti ih uživo.

Prateći globalne trendove, INTERA Tehnološki Park Mostar, u suradnji s najvećim svjetskim proizvođačem industrijskih robota FANUC, predstavlja TechnoBiz Meetup „Next Level: (re)industrijalizacija kroz automatizaciju“ kojem će prethoditi trodnevni „FANUC Open House“, odnosno demonstracija uživo opreme iz portfolija jednog od najvećih svjetskih proizvođača industrijskih robota, automatike i obradnih centara. Meetup će okupiti vrhunske stručnjake iz područja robotike i automatike koji će sudionicima predstaviti koncepte poput „Industrija 4.0“ te pružiti uvid u prilike za gospodarski razvoj kroz primjenu automatizacije i robotizacije u proizvodnji. Događaj će završiti panel diskusijom koja će sudionicima pokazati kakva nas budućnost čeka kroz (re)industrijalizaciju.

Kako prijeći na sljedeću industrijsku razinu (Next Level) i zakoračiti u svijet automatizacije proizvodnje tj. primjeniti te tehnologije u svom poduzeću, saznajte 19.9.2016. u INTERA Tehnološkom Parku u 12h.

Svi zainteresirani prijaviti se mogu na linku, a više informacija dobiti na službenoj web stranici ili na [email protected].

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close