VijestiScena

Pomozite Slavoniji putem portala pomozi.info!

Zatečeni tragedijom koja je pogodila stanovnike Gunje, Rajevog Sela i Račinovaca, ekipa mladih volontera iz Velike Gorice odlučila je uzeti stvar u svoje ruke.

Naime, osnovali su humanitarni oglasnik odnosno portal za doniranje stvari www.pomozi.info. čiji je cilj pomagati stanovništvu stradalom u svibanjskim poplavama na području Cvelferije.

pomozi2

„Odmah nakon što se ova tragedija dogodila pokrenuo sam akciju skupljanja potrepština u Izviđačkom odredu Tur, te smo se s 2 kombija uputili u Vinkovce i Županju gdje smo prevezli donaciju, no sada kada je prošlo skoro dva mjeseca smatramo da je vrijeme da se na stradale misli dugoročno i s tim ciljem pokrenuo sam ovaj projekt. Kako sam i sam iz Gunje i imam ondje rodbinu shvatio sam da ova situacija neće završiti tako brzo. Budući da mnogi žele pomoći raznim donacijama, u odjeći, obući, namještaju, omogućili smo im da objave oglas i ostave svoje kontakt podatke kako bi im se poplavljeno stanovništvo moglo javiti“ – kaže pokretač portala Mario Dilberović.

Sami portal nastao je u nekoliko večeri, ali ni izbliza nije gotov. Mijenjat će se sukladno potrebama i daljnjem razvoju projekta.

Nekoliko je koraka koje je potrebno proći, no unatoč tome registracija i objava vrlo su jednostavni. Prvi korak jest registracija na portal www.pomozi.info. U nekoliko polja unesete osnovne podatke i na navedenu e-mail adresu dobivate aktivacijski link putem kojeg pristupate svom korisničkom računu. Drugi, vrlo važan korak, jest uređivanje podataka, odnosno ostavljanje svojeg kontakt broja, e-maila, adrese na kojoj se lokacija nalazi. Nakon uređivanja podataka korisnik može krenuti u objavu donacije. Potrebno je odabrati kategoriju u kojoj se donacija nalazi, navesti podatke o samoj donaciji te postaviti fotografiju donacije. Objavom se donacija nalazi na portalu i kao takva je dostupna svima. Kada netko od stanovnika poplavljenih područja posjeti portal, po kategoriji može pronaći donaciju koja mu je potrebna i direktno stupiti u kontakt s donatorom.

Također, ukoliko donacija nema osiguran prijevoz, portal pruža pomoć u vidu organiziranog transporta kada se popuni cijeli kombi uz napomenu da će svaki donator morati sukladno pošiljci participirati u trošku benzina. Naravno, što je više donacija cijena će biti simboličnija. Ukoliko sami možete organizirati prijevoz u samoj objavi donacije to možete naznačiti.

Cilj portala jest na maksimalno transparentan način, bez posredništva spojiti donatora i osobu koja traži donaciju i to na „dulje staze“ odnosno i kada se stanovništvo pogođeno poplavama vrati kućama i nastavi svoj život. Sasvim sigurno postoje sitnice koje nam kod kuće smetaju ili su nam viška, od krevetnine, produžnih kabala, šivaćeg pribora pa do većih stvari poput namejštaja.

Ukoliko imate bilo kakav prijedlog, pitanje, molbu da se u nečije ime objavi donacija možete ih kontaktirati na mail [email protected].

Tekst napisala: UL/MD

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close