Lifestyle

Pomozimo Zadranki Dariji Šimunov

Pozivamo sve koji su u mogućnosti, da pomognu 29-godišnjakinji kojoj je život promijenila pogrešna liječnička dijagnoza.

Facebookom se posljednjih dana širi “post” kojim prijatelji Darije Šimunov traže pomoć. Dvadesetdevetogodišnjoj Zadranki liječnici su prije osam godina pogrešno dijagnosticirali multiplu sklerozu, dok je Darija zapravo bolovala od neuro borelioze, izlječive bolesti zaraženog krpelja.

Djevojka je te 2006. godine primljena u zagrebačku bolnicu gdje joj nitko nije napravio test na tu bolest premda je u otpusnom pismu stajalo da se sumnja na ugriz krpelja (?!), a zbog čega je 29-godišnjakinja godinama nepokretna.

Za operaciju djevojke koja je diplomirala komparativnu književnost i povijest umjetnosti (u kolicima odlazila na ispite), u austrijskom Grazu potrebno je 20 tisuća eura. I portal Dalmacija News pridružuje se apelu za pomoć Dariji, te ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da pomognu mladoj Zadranki…

Evo i Facebook “posta” koji se širi najpopularnijom društvenom mrežom:

Ljudi moji, ima li tko da radi u novinama, nekom portalu i slično… Tražim pomoć za jednu curu, da joj se objavi priča, da se objavi njen poziv u pomoć. Naravno, i vi slobodno pomozite ako možete Radi se o Dariji. Darija Šimunov je cura koju poznajem osobno. Poznavala sam ju dok je izgledala ovako (1 slika), A poznajem je i sad dok, na zalost, izgleda ovako (2 slika – u zadarskoj hitnoj prije par dana).

Doktori su je zeznuli, mladu curu koja sada ima 29 godina. Da, zeznuli su je jer su joj 2006. pogrešno dijagnosticirali multiplu sklerozu te je u skladu sa time krivo liječili. 2009. godine Darija je pala i od tada je nepokretna. Nas zdravstveni sustav ju je stavio za operaciju 8 mjeseci nakon pada. Da, mladu curu od 24 godine su operirali 8 mjeseci nakon pada, nevjerovatno, znam. Da ne duljim, Darija nema multiplu sklerozu nego neuro boreliozu, desni bubreg je otišao jer se vraća urin, nepokretna je…

Dariju su u Hrvatskoj doktori otpisali, konkretno na Rebru, a u klinici Ragnitz u Grazu je liječnicki konzilij nakon pregleda medicinske dokumentacije dao mišljenje da za Dariju ima spasa, napravili bi kompletnu dijagnostiku i ugradili stentove na bubrezne kanale jer ako otkaže i drugi bubreg to je nažalost kraj za ovu mladu djevojku.

Operacija, skupa sa dijagnostikom i boravkom u Grazu košta 20.000 eura. Da se ovo negdje objavi sigurna sam da bi se iznos skupio jer nije velik, Dariji hitno treba ta operacija dok drugi bubreg još radi. Objavu za ovo ne bi pitala bezveze, ovo je jedna izuzetna osoba, cura koja je u kolicima išla na zadnje ispite na faksu i na koncu, unatoč svemu, imala prosjek 4,8. Završila je komparativnu književnost i povijest umjetnosti. Doktori u Vinogradskoj su se usmeno ispričali Darijinoj mami Tanji zbog krive dijagnoze, ali nažalost njoj ta isprika ne može pomoći.

Darija Šimunov
IBAN: HR3424840083211151757(RBA)
email: [email protected]
Adresa: sv.Vinka Paulskog 7
Zadar 23000

Tekst: www.medjugorje-info.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close