ZnanostVijesti

Pomoću znanosti doznajte kako izgleda vaš idealan partner

Jeste li se ikada ozbiljno zapitali koje su to psihološke ili fizičke karakteristike koje bi vaš idealan partner ili partnerica trebao posjedovati? Koje osobine su vam važne kada odabirete partnera za kratkoročne, neobavezne, ljubavne veze, a što vam je bitno kada birate partnera ili partnericu za dugoročne veze? Kod kojih osobina ste spremni raditi kompromise, a što vam je apsolutno presudno?


Ova pitanja postavili su si znanstvenici koji se bave bliskim odnosima kod ljudi, a koji su ovih dana pokrenuli zanimljivo istraživanje u koje se i sami možete uključiti – ono vam daje priliku da dizajnirate svoje idealne partnere i sami sebi postavite pitanja o kojima do sada možda niste razmišljali. Kroz novo istraživanje moći ćete preispitati sami sebe rješavajući kreativne zadatke i donoseći zanimljive odluke, a u tom procesu moći ćete saznati nešto više o sebi te o svojim preferencijama i prioritetima.

Ako se odlučite na sudjelovanje u istraživanju, bit ćete zamoljeni da se uključite u par zadataka u kojima ćete dizajnirati vašeg idealnog partnera. Također, bit ćete zamoljeni da odgovorite na neka pitanja o vama samima, kao što su pitanja o vašoj ličnosti i seksualnoj orijentaciji. Istraživanje traje u prosjeku 15-20 minuta, a svi podaci su apsolutno povjerljivi. Studiji možete pristupiti preko ove poveznice!

Istraživanje je međunarodno, a za njegov uspjeh važno je da odgovarate iskreno i predano. Uz to, iskrenim pristupanjem ispunjavanju upitnika i sami ćete dobiti najbolji uvid u sebe i svoje osobine.

Istraživači poručuju da se zahvaljuju svima na sudjelovanju te da s veseljem očekuju rezultate iz kojih će saznati ne samo kako izgledaju najčešći idealni partneri već i kako se oni razlikuju u različitim kulturama.

Osim u Hrvatskoj studija će biti provedena i drugim zemljama svijeta kao što su primjerice Finska, Turska i SAD.

U našoj zemlji vodit će je poznati evolucijski psiholog Igor Mikloušić iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close