Kućni ljubimci

Kako pomoći psu koji se boji petardi?

Dok se ljudi vesele i zabavljaju, za pse je ovo doba godine najgora noćna mora. Od straha bježe vlasnicima, skrivaju se u razne dijelove kuće, drhte, odbijaju izaći van i obaviti nuždu itd.


Upravo zato je Društvo za zaštitu životinja s Filipina – Philippine Animal Welfare Society (PAWS) – na Twitteru objavilo odličan trik kako umiriti kućnog ljubimca i tako mu pomoći da sa što manje trauma preživi blagdane.

Radi se o tome da mu se oko tijela zaveže komad tkanine na određeni način. Kažu kako to djeluje umirujuće na psa kada se u njemu pojavi nagon za bijegom. Nazvali su to “Thundershirt”. Možete za to koristiti i šal ili obično platno.

Evo kako to izgleda i što trebate napraviti:

capture

 

Petarde mogu prestrašiti i ozlijediti životinje. Oko 5000 kućnih životinja godišnje umire od srčanog udara izazvanog eksplozijom petardi”,  upozoravaju Prijatelji životinja.

Dodaju kako, osim opasnosti od izravnog ozljeđivanja petardom, velika razina buke može oštetiti sluh životinja jer je osjetljiviji od ljudskog. Također, strašna buka od petardi, osim srčanog udara, izaziva i psihički šok. Kažu da u vrijeme blagdana mnoge životinje u panici bježe iz dvorišta pokušavajući se zaštititi od buke. Ne ispaštaju samo kućni ljubimci, već i sve druge životinje koje se nađu blizu eksplozija.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: Twitter

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close