TechPolitika

Uz pomoć ove stranice otkrijte koja vam slavna osoba najviše sliči!

Vi možda niste slavni, ali vrlo vjerojatno imate svog blizanca među poznatim zvijezdama. Više ne morate ni posebno razmišljati i pregledavati slike, jer su znanstvenici napravili softver koji uz pomoć umjetne inteligencije otkriva tko vam od poznatih i slavnih najviše liči, piše 24sata.hr.


Clarifai je startup koji se bavi računalnim vidom i može prepoznati sadržaj fotografija, pa tako i usporediti fotografiju s bazom slavnih osoba, a ovdje ga možete isprobati i vi. No, pripazite jer bi vas rezultati mogli iznenaditi.

Osnivač startupa Matthew Zeiler rekao je u utorak na konferenciji EmTech Digital kako njihov softver može prepoznati lica i usporediti ih sa bazom 10.000 različitih zvijezda. Naime, samo prepoznavanje lica nije toliki izazov kao što je pogoditi tko je tko na fotografiji. Zadatak je za računala puno teži kad su osobe pod različitim kutem i svjetlom.

Zeiler je prezentirao njegove mogućnosti s prepoznatljivim licima Angeline Jolie ili Morgana Freemana, ali kako se radi o stvari koja je još u razvoju moguće su i zabune. Naravno, različite fotografije dat će i različite rezultate.

Alat će svaku fotografiju koju mu date (upload ili preko linka) pokušati usporediti s nekom od poznatih zvijezda, a sa strane ćete vidjeti i kolliko je siguran u točnost. Naravno, što će više slika dobiti u svoju bazu i naučiti o karakteristikama pojedinih ljudi to će i njegova preciznost biti bolja.

Donosi 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close