AutomotoLičko-senjska županija

Poljak kroz Liku jurio čak 253 kilometra na sat

U protekla 24 sata (9./10. studenog 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i dva narušavanja javnog reda i mira.


Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

On je 8. studenog 2020. godine zatečen u prometu s osobnim automobilom na kojem su se nalazile ne pripadajuće registarske pločice, te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je na svoje osobno vozilo stavio ne pripadajuće registarske pločice i koristio ih na navedenom vozilu za sudjelovanje u prometu.
Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Noću 7./8. studenog 2020. godine u Novalji, nepoznati počinitelj kamenom je razbio staklo, napravio strugotinu na vratima i oštetio dva pneumatika na osobnom automobilu u vlasništvu 41-godišnjakinje iz Novalje.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, smjer Zagreb, između odmorišta Zir i čvora Gospić, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili 39-godišnjeg poljskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 253 km/h.

On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, zato brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu.

Javni red i mir
Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića i Otočca.
Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close