LikaJadranPrimorje

Policijski službenici iz triju zemalja savjetovali turiste u Novalji

U sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko – senjske i kontakt policajac Policijske postaje Novalja jučer su na Trgu bazilike u Novalji sa slovenskim i talijanskim policijskim službenicima koji borave na području Policijske uprave ličko-senjske preventivno djelovali

Na info punktu dijelili su letke sa savjetima turistima i skrenuli im pažnju:

  • na samozaštitno ponašanje – da zatvaraju vrata i prozore kada napuštaju apartmane ili sobe u kojima borave, da ne nose na plažu veće količine novca ili vrijednije predmete, te da novac mijenjaju u bankama, mjenjačnicama ili drugim ovlaštenim mjestima,
  • na samozaštitno ponašanje kako bi spriječili ili odvratili provalnika u automobile ili kampere,
  • na stradavanje djece od dehidracije u automobilima, s obzirom da postoje rizici i opasnosti pri izlaganju djece suncu i visokim temperaturama  da čak i kraći boravak u ugrijanom vozili može prouzročiti tragične posljedice.

Turisti i građani su pozitivno reagirali na savjete a pogotovo na mogućnost ostvarivanja neposredne komunikacije sa policijskim službenicima iz svoje matične zemlje.

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost  da postanu žrtvom kaznenog djela.

Turisti su upoznati da se na letcima i brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi  putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Ovakvim preventivnim aktivnostima nastojalo se doprinijeti većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i osigurati kvalitetniji život građana ne samo tijekom turističke sezone već i kroz cijelu godinu.


 

Komentari

Komentara


Foto: PP Novalja

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close