Vijesti

Policijska postaja Senj obilježila Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije se svake godine obilježava 16. studenoga od 1996. godine, kad je Opća skupština Ujedinjenih naroda pozvala sve svoje članice UN-a na obilježavanje dana poštovanja i uvažavanja drugačijih, u skladu s Deklaracijom o načelima tolerancije UNESCO-a iz 1995. godine koja definira toleranciju ne samo kao moralnu dužnost, već i pravnu i političku obvezu za pojedinca, društvene skupine i države.


Policijska postaja Senj u suradnji s podružnicom Obiteljskog centra Senj, osnovnom školom „Silvija Strahimira Kranjčevića“ i srednjom školom „Pavla Rittera Vitezovića“ obilježili su jučer raznim radionicama Međunarodni dan tolerancije, a sve s ciljem promoviranja tolerancije i poštivanja različitosti među mladim generacijama.

Program i radionice održale su se u prostorijama Obiteljskog centra u Senju, te je predstojnica Obiteljskog centra učenicima na raznim primjerima pojasnila što je to tolerancija, a kroz radionice su također sagledali i vlastite stereotipe, no i naučili ponešto o sebi i društvu u kojem odrastaju.

Diskriminacija i marginalizacija, uz nepravičnost i nasilje, najčešći su oblici netolerancije. Obrazovanje mladih za toleranciju trebalo bi težiti suzbijanju utjecaja na razvoj straha i isključenosti kao i pomoći mladim osobama u razvijanju kapaciteta za neovisne procjene, kritičko razmišljanje i etično prosuđivanje, a sve u svrhu sprečavanja netolerancije.

Policijska službenica Policijske postaje Senj upoznala je prisutne i sa preventivnim projektom „Lily“, koji je usmjeren na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja nad ženama, odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti, a potom su učenicama koje su u rujnu sudjelovale u aktivnostima kojima je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama podijeljene tenisice „Lily“ koje je osigurao Grad Senj, a čija prodaja ima i humanitarni karakter.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: PU ličko-senjska | Foto: PP Senj

Povezane objave

Back to top button
Close