Tech

Policija upozorava: Ako ste dobili ovu poruku, ne otvarajte!

ČUVAJTE OSOBNE PODATKE

Policija je pozvala u petak građane da čuvaju osobne podatke jer su u posljednjih nekoliko dana na adrese elektroničke pošte ponovno počele pristizati zlonamjerne poruke koje ciljaju na krađu podataka za pristup internet bankarstvu.


Građane koji dobiju takve poruke policija je pozvala da nipošto ne otvaraju poveznice u poruci, već da je izbrišu jer je riječ o pokušaju krađe njihovih osobnih podataka i pokušaju neovlaštenog pristupa internet bankarstvu.

Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i pritom varaju građane da je ‘treća strana’ imala pristup njihovim kreditnim karticama, zbog čega su im privremeno morali blokirati rad sa kreditnim karticama.

Kako bi ponovo mogli raspolagati svojim kreditnim karticama, internet prevaranti od građana traže da slijede poveznicu u poruci putem koje bi se trebali prijaviti na Internet bankarstvo svoje banke i potvrditi svoj identitet.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close