Kućni ljubimciIzdvojeno

Policija traga za osobom koja je objesila psa u Ličkom Osiku

U protekla 24 sata (11./12. veljače 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, dvije prometne nesreće i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava, priopćila je danas PU ličko-senjska.


Tijekom veljače 2021. godine u Ličkom Osiku, nepoznati počinitelj je na stablo graba objesio ženku psa pasmine posavski gonič nepoznatog vlasnika.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Senja, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Sumnjiči se da je u srijedu, 10. veljače 2021. godine u Senju prijetio ubojstvom 30-godišnjakinji s područja Otočca.

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

Jučer je osoba s područja Otočca dragovoljno predala 13 komada raznog streljiva, 5 električnih detonatorskih kapisli i 6 detonatorskih kapisli za sporogoreći štapin, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom policija poziva građane da im se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Policija zahvaljuje svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close