VijestiLifestyle

Policija provjerava “samoizolirane”: “Cijelu noć gledaju TV pa ih ujutro ne možemo probuditi”

Djelatnici PU Splitsko-dalmatinske županije su od početka ožujka obavili približno 23.000 provjera građana koji su zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom morali otići u samoizolaciju.


Sve njih moramo kontaktirati i obići kako bismo vidjeli pridržavaju li se izrečene mjere. Ako se ne pridržavaju izrečene mjere, dužni smo o tome izvijestiti Državni inspektorat, koji potom takvoj osobi šalje kaznu, a ona iznosi osam tisuća kuna”, rekao je Ante Samardžić, pomoćnik načelnika Druge policijske postaje u Splitu za Slobodnu Dalmaciju.

Pojasnio je kako izgleda proces provjere. Policijski službenici odlaze na kućne adrese osoba u izolaciji koje im potom izlaskom na balkon potvrđuju da se pridržavaju mjere. U slučaju onih koji balkone nemaju, policajci dolaze do stana kako bi dobili vizualnu potvrdu. Ipak, ne ide uvijek sve glatko.

Većina njih, koji su u samoizolaciji gledaju TV do kasnijih večernjih sati ili igraju igrice. Kasno zaspu, pa se samim time i kasnije ustanu. Tako vrlo često ne odgovaraju na pozive na mobitel jer priguše ton zvonjave, kako ih ne bi probudila, a i ne odgovaraju na zvonjenje zvona na ulaznim vratima“, izjavio je Samardžić.

Policijski službenici istu osobu provjeravaju dva ili tri puta u periodu od deset dana.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close