AutomotoIzdvojeno

Policija podsjeća: Od danas je na vozilima obvezna zimska oprema

DO 15. TRAVNJA

Tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga


U noći s 11. na 12. studenog, policijski službenici su na području Policijske uprave ličko-senjske alkotestirali 56 vozača od kojih su 3 vozača bila pod utjecajem alkohola, te je najviša utvrđena koncentracija 1,86 g/kg izmjerena u Gospiću.

Tijekom proteklog vikenda utvrđeno je 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 13. studenog u Senju kod 63-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.97 g/kg).

Policija podsjeća vozače da je od danas do 15. travnja iduće godine propisana obveza korištenja zimske opreme.

Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.

Dionice javnih cesta na području Ličko-senjske županije na kojima je obvezna zimska oprema od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine, izuzev oružanih snaga RH su:

  • autocesta A 1 – Zagreb (čvorište Lučko) – Karlovac – Bosiljevo – čvorište Maslenica,
  • državna cesta D 1 – G. P. Macelj (gr. R. Slovenije) – Krapina – Zagreb – Karlovac – Gračac – Knin
  • državna cesta D 23 – Josipdol (D42) – Senj (D8),
  • državna cesta D 25 – Lički Osik (D50) – Gospić (D50),
  • državna cesta D 50 – Žuta Lokva (D23) – Otočac – Gospić – Gračac (D27),
  • državna cesta D 217 – Ličko Petrovo Selo (D1) – GP Ličko Petrovo Selo (gr. BiH).

Na ostalim cestama, obaveza korištenja zimske opreme je kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica, priopćila je PU ličko.-senjska.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close