Lifestyle

Policija otkrila nove detalje o potrazi za Gospićankom Jadrankom Skender

Policija i pripadnici Vojne policije i Ravnateljstva civilne zaštite i dalje tragaju za nestalom pripadnicom Hrvatske vojske Jadrankom Skender, čiji je nestanak prijavljen 4. prosinca zagrebačkoj Policijskoj upravi.


Zagrebačka Policijska uprava u ponedjeljak je izvijestila da se nakon prijave nestanka Jadranke Skender policija koristi svim sredstvima koja su joj na raspolaganju u traganju za nestalim osobama.

Tog dana, 4. prosinca u 23.35 sati policijski službenici počeli su s pretragom terena koji su na temelju prikupljenih saznanja označili kao moguću početnu lokaciju, a u potrazi su im se pridružili policijski službenici iz dviju policijskih postaja s područja Novog Zagreba i Trešnjevke uz Vojnu policiju. Sat poslije pronađen je automobil osobe za kojom se traga, i to u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka u Zagrebu.

Policijski službenici, uz pomoć Vojne policije i uz koordinaciju Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke Policijske uprave, uz sjeverni dio korita rijeke Save pretražili su i južni dio, no bez korisnih saznanja vezanih uz pronalazak nestale osobe.

Čim su se stekli uvjeti za pretraživanje rijeke Save, 5. prosinca ujutro policijski službenici nastavili su potragu u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite, zagrebačkim i velikogoričkim vatrogasacima i šest vatrogasnih vozila, plovilom s dva sonara, čamcem i dronom, uz autopatrole.

Pretraživali su obalu i korito rijeke Save od Jadranskog mosta do kaskada (kod toplane) i od Domovinskog mosta do mjesta Vrbovo Posavsko, no potraga, uza sav trud, nije dala rezultata.

Zagrebačka policija dosad nije angažirala psa tragača jer se oni koriste na nepreglednim i nepristupačnim terenima, što nije slučaj u neposrednoj blizini pronalaska automobila, a pregledane su kamere u neposrednoj blizini pronalaska osobnog automobila nestale osobe, nažalost, bez korisnih saznanja.

Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke u nedjelju je također obavljena pretraga korita rijeke Save i pregled uz rijeku Savu. Danas je ponovno pregledan dio korita rijeke Save kod Novske službenim plovilom Policijske postaje, a tri osobe HGSS-a čamcem su pretražile dio korita rijeke Save od Martinske Vesi do Vrbova Posavskog.

Policijski službenici nastavljaju tragati za nestalom osobom uza rijeku Savu prikupljajući obavijesti od mještana, ribolovnih udruga, ribiča, ribočuvara, djelatnika vodoprivrede, djelatnika koji rade na skelama i brodarima koji su na rijeci Savi, stoji u priopćenju.

Iz MORH-a su također izvijestili da je Vojna policija u stalnom kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova, a u skladu s procjenama MUP-a i svojim ovlastima uključit će se u daljnju potragu za nestalom pripadnicom.

Policija moli građane koji imaju ikakva saznanja o nestaloj Jadranki Skender da se jave na e-mail adresu: [email protected] ili da obavijeste najbližu policijsku postaju, odnosno na telefon br. 192.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close