VijestiPolitika

Policija o nestaloj sirijskoj djevojčici: “Policijski službenici nikad nisu bili u toj trgovini”

Jedan sirijski migrant je putem Twittera i drugih društvenih mreža poslao poziv da mu se pomogne pronaći petogodišnja kći Allsa koja je ostala u Hrvatskoj, o čemu smo pisali OVDJE


Podsjetimo, Sirijac koji je prelazio granicu preko Plješivice i pograničnog područja na Plitvicama između BIH i Hrvatske, sa svojom kćeri je došao do trgovine nedaleko Koranskog mosta kako bi kupio hrane nakon dugog puta. U trgovini ga je uhvatila policija, te poslala natrag u Bosnu i Hercegovinu. Prema njegovim riječima, iako je policiji pokušao objasniti da ima petogodišnju kćer Alisu i da je ona s njim, policija to nije uvažila i nije mu vjerovala.

Nakon što je njegov apel izazvao veliku pažnju javnosti, o svemu se oglasila Policijska uprava ličko-senjska koja tvrdi da o tom slučaju ne zna ništa.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac.

Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela. Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama.

U ovom je trenutku u tijeku i daljnja provjera drugih navoda.

Također izvješćujemo da nemamo službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, a što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje. Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu.

Navedena osoba, otac, nije se službeno obratio hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija.

Svaka osoba koja raspolaže sa službenim podacima o djetetu slobodna je pristupiti u najbližu policijsku postaju i prijaviti nestanak djeteta, a otac je slobodan pristupiti na njemu najbliži granični prijelaz i to učiniti. Službenom prijavom traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije budući sadrži točne identifikacijske podatke, a koje mogu biti ključne za pronalazak nestale osobe.

S poštovanjem, Policijska uprava ličko-senjska.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Twitter

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close