PosaoKarijera

Pokrenut Karijerni katapult – program za mlade koji traže karijerne prilike

Stručnjaci iz Instituta za razvoj tržišta rada i SELECTIO Grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim potencijalima pomažu mladima prepoznati vlastite snage, interese i potencijalne karijerne puteve


Ovaj je mjesec Institut za razvoj tržišta rada pokrenuo “Karijerni katapult”, inovativni program koji pomaže srednjoškolcima i studentima da uspješno zakorače u svijet rada.

U sklopu Karijernog katapulta, svaki polaznik dobiva priliku za individualno savjetovanje s iskusnim karijernim savjetnicima. Stručnjaci iz Instituta za razvoj tržišta rada i SELECTIO Grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim potencijalima pomažu mladima prepoznati vlastite snage, interese i potencijalne karijerne puteve. Kroz online edukacije i 1 na 1 savjetovanje, savjetnici zajedno s mladima razvijaju karijerni plan za ostvarenje profesionalnih ciljeva.

Svjesni izazova s kojima se mladi suočavaju pri traženju prvog posla, kreirali smo sveobuhvatan program podrške koji će vas voditi od početka do kraja vašeg karijernog puta. Bilo da još niste sigurni koju karijeru odabrati ili već imate jasnu viziju, naši savjetnici su tu da vam pruže smjernice.” – poručio je Antonio Matković, glavni tajnik Instituta za razvoj tržišta rada.

„Razgovor za posao može biti stresan, ali uz pravu pripremu moguće je istaknuti se među kandidatima. Naše radionice usmjerene su na razvoj vještina potrebnih za uspješno predstavljanje poslodavcima. Učimo kako se pripremiti za razgovor, kako odgovoriti na teška pitanja i kako ostaviti dobar dojam.” – dodala je Ivana Malivuk, karijerna savjetnica, psihologinja i voditeljica programa Karijerni katapult.

Kvalitetan životopis prozor je u dobre poslovne prilike

Životopis je osobna karta u poslovni svijet koja otvara prilike. U okviru programa Karijerni katapult, moguć je pregled životopisa i profesionalno kreiranje životopisa iz nule. Program Karijerni katapult nudi pregled i profesionalno kreiranje životopisa iz nule. Polaznici Karijernog katapulta uče kako istaknuti vještine, iskustva i obrazovanje na najbolji mogući način, stvarajući jasan, koncizan i autentičan životopis atraktivan poslodavcima.

Procjena kompetencija

Jedan od ključnih elemenata programa je procjena kompetencija. Zato edukatori Karijernog katapulta koriste alate i metode za procjenu vještina polaznika kroz koje identificiraju njihove snage i područja za razvoj. Ova procjena omogućava mladima bolje razumijevanje vlastitih sposobnosti i otkrivanje mogućnosti koje im najbolje odgovaraju.

Misija karijernog katapulta je osnažiti mlade i pomoći im prepoznati vlastiti potencijal

Karijerni katapult nije samo program, već putovanje koje pruža alate, znanje i samopouzdanje potrebne za uspješan početak karijere. Njegova misija je osnažiti mlade ljude i pomoći im da prepoznaju i iskoriste svoje potencijale. Kroz individualizirani pristup, sveobuhvatne edukacije i stručne savjete, iskusni savjetnici pomažu mladima da postanu spremni suočiti se sa svim izazovima na tržištu rada.

Institut za razvoj tržišta rada osigurao je popust od 30% na sve prijave koji vrijedi do 30. lipnja ove godine. Dodatne informacije i prijave su moguće putem web stranice Instituta za razvoj tržišta rada.

O Institutu za razvoj tržišta rada

Institut za razvoj tržišta rada je neprofitna organizacija koja djeluje u sklopu SELECTIO grupe – najveće i vodeće grupacije za savjetovanje u upravljanju ljudskim potencijalima u Hrvatskoj. Kao organizacija, usmjereni su na provedbu društveno korisnih projekata u poljima zapošljavanja, obrazovanja i socijalne skrbi. U svojem radu do sada su surađivali s posloprimcima, poslodavcima, javnim tijelima, obrazovnim ustanovama i civilnim sektorom te su proveli više od 50 projekata koji su doveli do pozitivnog utjecaja na tržište rada i pružili podršku više od 1000 osoba u traženju posla. Ciljne skupine kojima se bave su nezaposleni, mladi, NEET populacija, stariji, osobe s invaliditetom, žene žrtve nasilja i druge marginalizirane populacije na tržištu rada.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close