GastroZdravljeTurizam

Pokrenut je prvi svjetski ATLAS HRANE – uvršteno 14 jela iz Ličko-senjske županije!

Matija Babić, osnivač portala Index.hr, pokrenuo je TasteAtlas – prvi svjetski atlas hrane.


TasteAtlas promovira kulturu lokalnog, te informira putnike i ljubitelje hrane o tradicionalnim jelima, lokalnim namirnicama i autentičnim restoranima.

Na stranici je predstavljeno više od 9,000 jela, pića i namirnica iz cijelog svijeta, a svoje “adute” ima i Ličko-senjska županija koja je predstavljena sa 14 jela i jednom namirnicom.

Među tradicionalnim jelima Ličko-senjske županije nabrojani su: lička pogača sa sirom, masnica, ličke police, janjetina, dželadija, juva od palente, lička juha, lički krumpir, lička janjetina, lički kupus s mesom, basa, paški sir, paška sol, paška janjetina, paški baškotin.

Taste atlas korisnicima pomaže pronaći lokalna jela diljem svijeta. Sva jela i namirnice ukratko su predstavljeni, navode se područja u kojima se pripremaju, kratki recepti te restorani u kojima ih možete kušati.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close