Lifestyle

Pokloni malim pacijentima Opće bolnice Gospić

U nastavku obilježavanja Dječjeg tjedna predstavnici Društva Naša djeca zajedno sa 6 učenika, prvašića Osnovne škole dr.Jure Turić, posjetili su Dječji odjel Opće bolnice Gospić i donijeli im prigodne poklone.


S osobljem ovoga odjela dočekala ih je ravnateljica gospićke Opće bolnice dr. Sandra Čubelić koja je i preuzela poklone, te se zahvalila i djeci i predstavnicima DND-a na ovim poklonima. Tako su pacijenti odjela dobili bojice, pisanke i bojanke, papire slikovnice , koje će im, nadaju se mali gospićani, pomoći u što bržem i što lakšem ozdravljenju. Inače Dječji odjel gospićke Opće bolnice, jedan je od rijetkih odjela koji je uveo ovu praksu, Dan otvorenih vrata u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna. Danas su ih posjetili i predstavnici Centra 112, Državnog ureda za zaštitu i spašavanje i Policijske uprave Ličko-senjske.

Dječji odjel proglašen je prijateljem djeteta, nešto kasnije tu laskavu titulu dobilo je i rodilište,a onda i grad Gospić. Osnovna svrha je humanizacija boravka djece u bolnici. „U principu ono što smo željeli napraviti jest da djetetu što lakše padne odvajanje od majke ili nemogućnost igranja. Mi imamo fotelje za boravak majki, postoje i apartmani za majke dojilje. Osim toga djeca imaju televizore i igraonicu što im olakšava boravak u bolnici“- ističe dr.Čubelić. Dobru suradnju Dječji odjel ima s Društvom Naša djeca koje provodi projekt „Za osmjeh djeteta u bolnici“ kojemu je također cilj ublažiti djeci stres zbog bolest, boravka u bolnici i odvojenosti od roditelja.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close