VijestiZdravlje

POHLEPA ISPRED ZDRAVLJA Konobar širio zarazu, ali skijalište nisu zatvorili zbog zarade

Mnogi zaraženi koronavirusom u Europi zarazili su se na istom mjestu i potom zarazu širili diljem kontinenta. To mjesto je austrijsko skijalište Ischgl gdje je bio zaražen konobar, a austrijske vlasti su daleko zakasnile s reakcijom u suzbijanju širenja epidemije.


Island je još 29. veljače testirao nekoliko putnika zrakoplova koji je doletio iz Muenchena. Nekoliko njih bilo je pozitivno na virus, a ranije su boravili u Ischglu. Islandske vlasti su potom austrijsku regiju Tirol, gdje se skijalište nalazi, stavili na listu rizičnih područja od zaraze koronavirusa. No, austrijske vlasti nisu puno marile zbog toga i turisti su i dalje skijali u tom skijalištu, piše Isaan Live.

U međuvremenu je potvrđena zaraza koronavirusom kod mnogih državljana više država koji su bili u tom austrijskom skijalištu, a Danska je objavila da je zaraženo i više od 100 ljudi. Koronavirus je pronađen i kod turista iz Norveške koji su bili u Ischglu.

U Hamburgu u Njemačkoj je navodno zabilježeno više od 80 slučajeva zaraze koja je “potekla” iz austrijskog skijališta. Austrijski liječnici su danima upozoravali na opasnost, no čini se da je zarada bila ispred zdravlja ljudi.

Pohlepa ispred zdravlja

Pohlepa je pobijedila odgovornost za zdravlje građana i turista”, pisao je austrijski Standard te dodao kako su tirolske vlasti željele iskoristiti i zadnje tjedne skijaške sezone kako bi napunili blagajnu, ali nauštrb zdravlja ljudi.

Prvi zabilježeni slučaj zaraze koronavirusom u Ischglu potvrđen je 7. ožujka, što znači tjedan dana nakon što su se Islanđani vratili u domovinu. Bio je to 36-godišnji njemački konobar koji je radio u popularnom baru u skijalištu.

Iako su nakon njega potvrđeni još neki slučajevi zaraze, bar je zatvoren tek 10. ožujka. Tek 13. ožujka je zabranjeno skijanje u toj regiji te je sezona završila ranije. No, očito je šteta zbog kasne reakcije već bila počinjena jer diljem Europe postoje mnogi slučajevi zaraze koja je potekla iz tog autstrijskog mjesta.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close