Lifestyle

Pogreške zbog kojih se boja s vaše kose ispire brže

Svježe obojena kosa pravo je osvježenje za stajling. No, na žalost, ovaj efekt nije vječan, a neke od naših svakodnevnih rutina dodatno skraćuju vijek trajanja boje za kosu. Frizerka Nikolina Perković izdvojila je 3 navike zbog kojih se boja brže ispire


1. Šampon za kosu
Šamponi za kosu imaju ulogu čišćenja i zaštite vlasišta i vlasi. No to ne znači da je svaki šampon dobar i za bojanu kosu. Najgore što možete napraviti nakon bojanja kose je oprati kosu šamponom protiv prhuti. Naime ovaj šampon djeluje abrazivno na vaše tjeme, ali i na vlas kose.

“Ovaj snažan efekt koji djeluje poput pilinga otvara vlas, zbog čega se pigment puno brže ispire. Isto tako, kosu nikako ne bi smjeli prati 24 sata nakon bojanja, jer se u tom razdoblju još uvijek odvija proces fiksiranja pigmenta za vlas“, objašnjava frizerka Nikolina Perković.

Savjet: Ako ste se odlučili obojati kosu, prva dva tjedna kosu perite šamponom za zaštitu obojene kose (colour protect).

2. Grijanje kose
Previsoke temperature koje koristimo tijekom oblikovanja kose mogu oštetiti vlasi, ali i novu boju kose. To se ne odnosi toliko na sušilo za kosu koliko na uređaje za ravnanje i kovrčanje kose.

Nikolina objašnjava kako toplina otvara kosu zbog čega brže dolazi do ispiranja pigmenta iz boje za kosu, a isti negativan efekt ima i pranje, odnosno ispiranje kose vrućom vodom.

Iako vam možda tijekom zime odgovara vruća voda, u koliko želite da vam nova trendi boja kose potraje, izbjegavajte ovu naviku i perite kosu mlakom vodom.

Savjet: Prije oblikovanja kose na vlasi nanesite neki od preparata za zaštitu kose od visokih temperatura (heat protect).

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close