Zdravlje

Pogreške koje uzrokuju menstrualne tegobe

Za većinu žena menstruacija nije nimalo ugodno iskustvo jer je često popraćena bolnim grčevima, nepravilnim krvarenjima, nervozom i ostalim neugodnim simptomima. U nastavku pogledajte što sve utječe na njih i kako bismo ih mogli izbjeći


1. Preskočili ste kontracepcijsku pilulu. Hormonalne promjene glavni su uzročnik nepodnošljivih simptoma PMS-a i menstrualnih grčeva. Kontracepcijska pilula regulira hormone u našem tijelu i ako zaboravite popiti pilulu to može dovesti do neredovitog krvarenja.

2. Ne spavate dovoljno. Uputa o 8 sati sna za dobro zdravlje nije mit nego istina. Redovit odlazak na spavanje u isto vrijeme i minimalno 8 sati sna pomoći će vam da vaše menstruacije budu redovite i manje bolne, dok nedostatak sna može produžiti trajanje krvarenja.

3. Pijete previše kave. Menstruacija potiče nesanicu, razdražljivost i nervozu. To su također su posljedice ispijanja prevelikih količina kave. Upravo zato trebali bismo smanjiti unos kofeina tijekom menstruacije kako u startu ne bismo intenzivirali postojeće simptome.

4. Često putujete. Hormon pod nazivom melatonin ono je što nas zapravo ‘tjera’ na spavanje. Melatonin se stvara u našem tijelu kada noć počne padati i nestaje dnevnog svjetla, a njegov ‘nedostatak’ u tijelu tijekom dana održava nas budnima.

Svako putovanje, promjena klimatske ili vremenske zone utječe na proizvodnju melatonina koji pak utječe na balans svih ostalih hormona u tijelu. Stoga nije rijetkost da menstruaciju dobijete ranije tj. čim dođete na svoje novo odredište ili da ona poprilično kasni.

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close