VijestiTech

Pogreške koje radimo služeći se mikrovalnom pećnicom

Zbog posude pogrešnog oblika hrana bi se mogla prekuhati, a važan je i trenutak u kojem se jelo soli, piše Pun kufer


Polemike o tome da li je hrana iz mikrovalne pećnice zdrava ili ne traju otkako se pojavila na tržištu, ali sudeći prema istraživanjima stručnjaka nema potrebe za brigom.

Mikrovalna pećnica jelima ne dodaje ništa osim topline i nije opasna po zdravlje”, kaže nutricionistica Margret Morlo. No ono što čini je smanjivanje broja vitamina, osobito C i B9.  Mikrovalna pećnica olakšava život bilo da podgrijavamo ručak ili topimo čokoladu za glazuru, ali da bi iskoristili ono najbolje iz nje i pritom izbjegli kuhinjske nezgode mudro se pridržavati uputa stručnjaka.

Posuda pogrešnog oblika

Podgrijavanje hrane u četvrtastim posudicama nije dobra ideja jer kutovi privlače više energije od ostalih dijelova. Ne želite li da tjestenina postane mjestimično prekuhana, radije se poslužite tanjurom na koji prebacite hranu – i zatim prema potrebi, vratite je natrag u posudicu.

Soljenje prije podgrijavanja

Energiju iz mikrovalne privlači sol pa je bolje začiniti hranu prije ili nakon stavljanja u pećnicu. Previše soli će dodatno isušiti hranu prilikom zagrijavanja zbog čega više neće biti sočna.

Grijanje tvrdo kuhanih jaja

Zagrijavanjem tvrdo kuhanih jaja raste količina pare u unutrašnjosti koja nema kamo izaći pa jaje može eksplodirati. Želite li izbjeći malu kuhinjsku katastrofu i potrošiti vrijeme na čišćenje nemojte stavljati ni voće, smrznuto meso i ostalu “zabranjenu hranu”.

Pročitajte više na Pun kufer

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Pun kufer | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close