Dom

Pogreške koje radimo prilikom pranja rublja

Unatoč svim jasnim uputama proizvođača o pranju naših omiljenih krpica ipak se događa da naše svježe oprano rublje ima neugodan miris ili pak mrlje. Zašto se to događa?


1. Pranje rublja na preniskoj temperaturi
Mišljenja smo kako niža temperatura pranja čuva tkanine, što je točno, ali ukoliko pri tomu koristite pogrešan deterdžent rublje neće biti adekvatno oprano. Koristite li prašak koji se pri niskim temperaturama ne otapa, možete uništiti odjeću zbog toga što se na njoj se prašak lijepi i stvara mrlje. Rješenje je deterdžent prilagođen pranju na nižim temperaturama.

2. Zatvaranje vrata perilice nakon pranja
Brojni imaju naviku zatvarati vrata perilice netom nakon vađenja opranog veša, što je potpuno pogrešno. Naime od vlage u zatvorenom prostoru stvara se plijesan, a topla voda ne može ubiti sve bakterije s donjeg rublja i kuhinjskih krpa, koje se na vlažnom području množe.

Kako bi spriječili nastanak bakterija vrata perilice držite otvorenima, a da biste u potpunosti bili sigurni u čistoću s vremena na vrijeme perilicu dezinficirajte mješavinom alkoholnog octa i sode bikarbone.

Pomiješajte ¼ šalice octa s 3 žlice sode bikarbone, mješavinu ulijte u mjericu za deterdžent i upalite perilicu na najvišu temperaturu pranja. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close