Moda

Pogreške koje činite kod kućnog bojenja kose

Danas postoji vrlo širok izbor boja za kućno bojanje kose koje mogu ispasti prekrasne, ali da biste postigli lijep rezultat trebate se držati određenih pravila te izbjegavati devet najčešćih pogrešaka koje se događaju kod kućnog bojenja kose


1. Bojate se u boju koja je više od dvije nijanse svjetlija ili tamnija od vaše trenutne boje. Želite li iz tamne boje preći u svijetlu, nemojte se bojati kod kuće, već otiđite kod frizera. To je promjena koja iziskuje stručnost i ako je drastičnija, odnosno ako želite, na primjer, iz tamno smeđe preći u platinastu plavu, vjerojatno će trebati nekoliko tretmana.

2. Očekujete da će boja biti kao sa slike na kutiji. Umjesto da se pouzdate u sliku na kutiji boje za kosu, koja može biti varljiva, odnosno ne odgovarati stvarnoj boji, više pažnje obratite na uzorak i opis boje. Na većini kutija piše o kojoj boji je riječ (plava, smeđa, crna ili crvena) i nijansa (svijetla, srednja ili tamna), a može pisati i ton (topla/zlatna ili hladna/ pepeljasta).

3. Ostavljate boju da stoji predugo. Kako biste bili sigurni da ćete boju isprati na vrijeme, navinite si alarm u potrebno vrijeme. Mnoge ženu ostavljaju boju da odstoji predugo što oštećuje kosu.

4. Ispirete boju u lavabou. Umivaonici i sudoperi nemaju dovoljan pritisak vode zbog čega se u njima boja ne može temeljito isprati, a kemikalije koje ostanu mogu oštetiti kosu. Boju ispirite iznad kade s nastavkom za tuš ili uđite u kadu ili tuš kabinu i temeljito isperite boju.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close