Turizam

Pogledajte tko je sve dobio potpore HTZ-a na području Ličko-senjske županije

Hrvatska turistička zajednica kroz programe potpora u 2018. godini podržat će ukupno 464 turistička projekta s ukupnim iznosom od 17.895.000 kuna.


Odlučilo je tako Turističko vijeće HTZ-a na prekjučer održanoj 37. sjednici na kojoj su se dodjeljivala sredstva kroz četiri javna poziva: za potpore događanjima; za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima; za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima te za programe destinacijskih menadžment kompanija.

Naš cilj je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i post sezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnji turizam. Bitno nam je zadržati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Mediteranu. I ove godine podržali smo veliki broj kvalitetnih projekata koji će godini biti nositelji hrvatske turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u destinaciju, smatra direktor HTZ-a Kristjan Staničić

1. Potpore događanjima

Kroz program potpora događanjima podržano je ukupno 246 manifestacija s ukupnim iznosom od 9 milijuna kuna. Navedena sredstva su raspodijeljena kroz tri glavne mjere programa: potpore događanjima u pred i posezoni (1.500.000,00 kn); potpore nacionalnim i regionalnim događanjima (3.350.000,00 kn); potpore TOP događanjima (4.150.000,00 kn).

Za “Jesen u Lici” Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA dobit će iznos od 20.000 kuna.

Za “CROATIAN NATIONAL WALKING DAY LIKA” Turistička zajednica Ličko-senjske županije dobit će iznos od  40.000 kuna, a Adria Bike maraton Plitvice 2018. isto toliko.

Za “TESLA THE POWER OF LIGHT” Turistička zajednica Grada Gospića dobit će iznos od 10.000 kuna a isti iznos dobit će i Highlander Velebit 2018 te 11. Uskočki dani i 47. Međunarodni senjski ljetni karneval Turističke zajednice Grada Senja.

Iznos od  200.000 kuna dodjeljuje se Black sheep festivalu, a Sonus Festival će dobiti 100.000 kuna.

Rezultate Javnog poziva pogledajte ovdje.

2. Potpore za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima

Iznos od 5 milijuna kuna dodijeljen je kroz program potpora za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima i to za ukupno 145 projekata.

Turistička zajednica Općine Vrhovine dobit će iznos od 30.000 kuna za projekt Postavljanje turističkog informatora- interaktivni Infokiosk “TOTEM”.

Turistička zajednica Općine Perušić za projekt Obnova i unapređenje cikloturističkih ruta u svrhu stvaranja turističkog sadržaja veće dodane vrijednosti dobit će 65.000 kuna, a za Obnovu postojeće i postavljanje nove turističke (smeđe) signalizacije iznos od 40.000 kuna.

Turističkoj zajednici Grada Gospića bit će dodijeljeno 50.000 kuna za projekt Mreža biciklističkih staza, podizanje standarda i standardizaciju znakova.

Rezultate Javnog poziva pogledajte ovdje.

3. Potpore za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima

Putem programa za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima potporu je ostvarilo 37 projekata u ukupnom iznosu od 2 milijuna kuna

Automatico će dobit iznos od 60.000 kuna za projekt Adrenalinski park LIKOS, a Majsić d.o.o. iznos od 50.000 kuna za projekt Izgradnja i uređenje građevine gospodarske namjene i 4 građevine turističke namjene. G.P.V.-GRAĐENJE d.o.o. dobit će 50.000 kuna za projekt Dovršetak kavane u hotelu Stara Lika u Gospiću.

 Rezultate Javnog poziva pogledajte ovdje.

 

 

 

Foto: LIKACLUB

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close