Ličko-senjska županijaObrazovanje

Pogledajte s kolikim se prosjekom brucoši upisuju na studije u Gospiću

Portal srednja.hr istražio je s kojim su se prosjekom ocjena maturanti upisivali na visokoškolske ustanove u Hrvatskoj u 2019. godini.


Prosjek ocjena odnosno  opći uspjeh u sva četiri razreda srednje škole je jedna od stavki koje se boduju prilikom sastavljanja rang-lista za upis na studije, a prema podacima dobivenim od  Agencije za znanosti i visoko obrazovanje (AZVO), najviši prosjek ocjena, čak 4,82 imali su maturanti upisani na zagrebački Farmaceutsko-biokemijski fakultet.

Drugi je na popisu Medicinski fakultet u Zagrebu, s prosjekom upisanih brucoša 4,76, a potom slijedi međufakultetski studij Farmacije u Splitu, kojeg zajedno izvode Medicinski fakultet i Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, s prosjekom upisanih 4,70.U prošloj godini najniži su prosjek imali upisani u Visoku školu za inspekcijski i kadrovski menadžment, a iznosila je 2,955.

Prosječna ocjena maturanata koji su prošle godine upisali Odjel za nastavničke studije u Gospiću iznosi 3,65, dok su Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću maturanti upisivali s prosječnom ocjenom 3,42.

Čitavu listu visokih učilišta prema prosjeku upisanih maturanata u 2019. godini možete proučiti na linku.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB / Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close