Scena

POGLEDAJTE MISTIČNI SPOT KLAPE SVETI FLORIJAN I DADE TOPIĆA “VALCER ZA KRAJ”

Klapa Sveti Florijan iz Žrnovnice prošle je godine objavila čak četiri video spota (“Otiša je ćaća ća”, “Bila si mi sve”, “Ladna posteja” i “Izgorit ću”), a početak nove, 2015. obilježiti će njihov duet s Dadom Topićem u pjesmi “Valcer za kraj”.

Nova pjesma prethodi objavljivanju drugog studijskog albuma klape koji je predviđen za ovu godinu. Tekst za duet klape i Dade Topića potpisuje Joško Markov, a glazbu profesor Jasminko Šetka.

“Do suradnje je došlo spontano, mi smo svi prvenstveno prijatelji. Dado je u pjesmi prepoznao stari izričaj, odnosno svojevrstan retro stil koji mu se svidio. Nijedna moja pjesma nije izmišljena, sve su stvarne i životne, takva je i ova. Svatko će ‘Valcer za kraj’ doživjeti na svoj način, no nijedan neće biti pogrešan, zato i je pjesma posebna. Ja sam zadovoljan, nadam se da će se svidjeti i drugima!”, rekao je dobroćudni tekstopisac Joško Markov koji je priznao da je ova pjesma dugo čekala svoje vokale, a Florijanovci i Dado su se pokazali kao odlična kombinacija.

Dado Topić je oduševljen klapom koja ga je već pri prvom razgovoru osvojila svojim entuzijazmom i vjerom u klapsku pjesmu.

“Dobro je kada mladi ljudi znaju i vole čuvati našu glazbenu baštinu. To poštujem i želim im puno uspjeha. Pjesma je lijepa, moje prvo iskustvo u ritmu valcera, jako lijepe riječi, romantična, ljubavna, predivne metafore i sličice iz života u kojima se svi lako prepoznajemo”, iskreno će glazbenik do kojeg je zadnjih godina itekako teško doći. Ova klapa očito je Dadu “dotakla u žicu”.

Kao klapski solist, u novoj pjesmi prvi put s pojavljuje talentirani Zdeslav Kožul, inače voditelj nekoliko zborova, te suradnik splitske klape Cambi.

“Raduje me da sam baš u ovoj pjesmi solistički debitirao u klapi Sveti Florijan jer sam se ‘zaljubio’ u nju čim sam je čuo još početkom 2014. godine. Posebno bih pohvalio autora glazbe Jasminka Šetku koji je u ovu pjesmu prilikom studijskog snimanja u studiju u Žrnovnici utkao mnogo ljubavi i rada. I klapa i ja smo mu jako zahvalni zbog toga. Također bih spomenuo kvalitetan glazbeni aranžman kojega je u sarajevskom studiju radio poznati gitarist Muris Varajić”, rekao nam je Zdeslav Kožul, koji u klapi inače pjeva dionicu basa.

Spot je snimljen na izvoru rijeke Žrnovnice, a snimio ga je Marin Čoko koji je s klapom surađivao i na posljednja tri spota.

Spomenimo da klapa Sveti Florijan za ljeto najavljuje nove pjesme i projekte, među kojima svakako valja istaknuti pomalo iznenađujući duet s Tajči!

Tekst: crorec.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close