VijestiLifestyle

Prva radionica u sklopu projekta “Pogled u divljinu”

U četvrtak i petak, 12. i 13. ožujka, 2015. u prostorijama Javne ustanove Park prirode Velebit održat će se prve radionice u sklopu IPA programa Europske Unije – Potpora organizacijama civilnog društva za razvijanje partnerstava za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući moguća područja unutar NATURA 2000. Nositelj projekta je Udruga BIOM iz Zagreba koja se bavi zaštitom prirode, njenom promidžbom i popularizacijom, a partneri projekta su Nacionalni park Sjeverni Velebit, Nacionalni park Paklenica, Park prirode Velebit, Pećinski park Grabovača i udruga Lička ekološka akcija (LEA).

Pogled u divljinu

Na prvoj radionici govorit će se o zakonskoj regulativi zaštićenih područja, Naturi 2000, procjeni utjecaja na okoliš (PUO), iskustvima s terena itd. Ovo je prva od predviđenih šest radionica kojima je krajnji cilj osposobiti polaznike za polaganje ispita za turističke pratitelje u zaštićenim područjima, odnosno za vođenje grupa na promatranje divljih biljaka i životinja u njihovom prirodnom okruženju. Osmišljena je kao radionica učioničkog tipa dok će ostale radionice biti terenske te će se odvijati na zaštićenim područjima partnera projekta.

U sklopu projekta Javna ustanova Pećinski park Grabovača, kao i ostali partneri, na sudjelovanje u radionicama šalje projekt koordinatora i još četvero osoba zainteresiranih za edukaciju.

Pod pokriviteljstvom


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close