VijestiScena

Lički učenici odslušali radionice o Poduzetničkom E-inkubatoru u Gospiću

Protekla dva dana, 15. i 16. ožujak 2016. godine u gospićkom KIC-u u organizaciji LAG-a LIKA i Razvojne agencije Ličko-senjske županije održana je prezentacija „Poduzetnički E-inkubator – platforma za razvoj mladih poduzetnika“.

Okupljene učenike Strukovne škole Gospić, smjer ekonomist i komercijalist, uvodno je pozdravila gospođa Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo te je naglasila kako upravo mladi trebaju biti nositelji poduzetništva, a kao pomoć u tome na raspolaganju im je Poduzetnički E-inkubator LIKA.

Rad LAG-a LIKA i petogodišnji projekt „INTEGRA LIKA 2020“ okupljenima su predstavili gospodin Tomislav Kovačević, Voditelj LAG-a LIKA i Petra Aničić, viši stručni suradnik za pripremu i provedbu projekata. Ulogu Razvojne agencije Ličko-senjske županije LIRA-e u regionalnom razvoju područja predstavili su gospodin Drago Vlainić, o.d. ravnatelja LIRA-e i gospođa Marija Naglić, savjetnik za malo i srednje poduzetništvo. Poduzetnički E-inkubator LIKA i mogućnosti za razvoj gospodarstva kroz Program ruralnog razvoja prezentirala je Ivana Starčević, stručni suradnik za pripremu i provedbu projekata u LAG-u LIKA.

Nakon održanog predavanja, prisutnima su dani odgovori na konkretna pitanja vezana uz njihove poduzetničke ideja – od ulaganja u poljoprivredu i drvnu industriju preko razvoja turističkih sadržaja.

Prezentacija „Poduzetnički E-inkubator – platforma za razvoj mladih poduzetnika“ održana je kao dvodnevna radionica na kojoj su prvi dan sudjelovali učenici 1. i 2. razreda Strukovne škole Gospić, dok su drugog dana sudjelovali učenici 3. i 4. razreda u pratnji svojih profesora.

Cilj prezentacije bio je približiti mladim ljudima djelovanje LAG-a LIKA i LIRA-e u razvoju ovog područja kao i razvoj poduzetničkog načina razmišljanja i poduzetničke kulture kod mladih u čemu im kao potpora i pomoć u realizaciji ideja na raspolaganju stoji Poduzetnički E-inkubator LIKA.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: LAG Lika

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close