VijestiKarijeraScena

PODUZETNICE ZAVLADALE OTOČCEM Još jedno uspješno izdanje konferencije Žene i točka!

U Otočcu je održana četvrta po redu međunarodna konferencija „Žene i točka“ u sklopu „Adventa u Otočcu“, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Otočac.


Kroz tri interaktivna panela, 16 poduzetnica ispričalo je priče o svim izazovima poduzetničkog svijeta s kojima se susreću, upoznalo sudionike sa svojim uspjesima, ali im i podijelilo savjete za korak ka samostalnom putu u poduzetničke vode.

Konferencija je svečano otvorena uvodom Vesne Torbarina, voditeljice Odjela za projekte programe i fondove EU u Sektoru za međunarodne poslove i EU u Hrvatskoj gospodarskoj komori, kojem je prethodilo potpisivanje Sporazuma o međukomorskoj suradnji između Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac i Privredne komore Vojvodine.

Tema prvog panela bila je “Iza svake uspješne žene stoji… ŽENA”, na kojem su Kristina Ercegović, Natalia Zielinska, Ivana Radić, Kristina Androlić, Branka Aralica i Vesna Bartolović Stančić razgovarale o međusobnoj suradnji žena poduzetnica, mogućnostima umrežavanja te institucionalnoj i drugoj podršci poduzetnicama u pokretanju posla, kao i raznim načinima učenja, ali nadogradnje vještina, znanja i obrazovanja u najširem smislu. Svojim nadahnjujućim primjerima pokazale su kako su žene ženama jedna od najvećih potpora kada je riječ o poduzetničkom svijetu – istaknule su važnost jačeg umrežavanja i prepoznatljivosti projekata koje pokreću žene, ali i izrazile veliku radost i zadovoljstvo oko sve većeg broja žena poduzetnica. Kratki uvod u panel održala je Kristina Ercegović.

Tema drugog panela “ČUVARICE BAŠTINE – može li briga o baštini biti uspješna poslovna priča?” okupila je Ivanu Popović, Manju Kostelac-Gomerčić, Mariju Češkić, Romanu Lekić i Tamaru Jurković u potrazi za odgovorom da li naslijeđena baština može biti temelj poduzetničkog pothvata.

Iz njihovih inspirativnih priča jasno je kako je više nego moguće ostvariti poslovni uspjeh zahvaljujući brizi o baštini, a time se ujedno pridonosi i njezinom boljem poznavanju, prepoznatljivosti, ali i očuvanju.

Tema trećeg panela bila je “ONE TO MOGU– snaga žena i njihov utjecaj u poslovnom svijetu”, a Nena Mrkonjić, Branislava Mićić, Josipa Vlainić, Sandra Pocrnić Mlakar i Jasmina Bagarić dokazale su vlastitim primjerom kako ženska energija i snaga svakodnevno mogu i mijenjaju svijet najrazličitijih grana poduzetništva. Kroz svoje priče dale su uvid u žensku perspektivu svijeta poduzetništva, ali i ukazale na sve potencijale koje svijet žena poduzetnica skriva.

Dan je zaključen promocijom knjige Tamare Kajari “Ne daj hrpi da te iscrpi” u Book Cafeu Paradiso, gdje su sudionici konferencije nastavili sa razgovorima o daljnjem razvitku i unapređivanju ženskog poduzetništva, kao i sa razmjenom iskustva i ideja.

Zaključci konferencije koje su panelistice i sudionici ponijeli sa sobom jesu da žensko poduzetništvo nikad nije bilo jače, a uz dodatne napore i poticaje te konferencije poput ove biti će još snažnije, razvijenije i eskponiranije.

Konferencija se je uživo pratila i putem Facebook stranice Konferencija ŽENE I TOČKA, a uz brojne komentare podrške konferencija je praćena i iz cijele Hrvatske i inozemstva, primarno iz zemalja sudionica panela – Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Četvrto izdanje konferencije Žene i točka održano je u Hotelu Zvonimir u Otočcu, te je po medijskoj prepoznatljivosti i broju sudionika najveće i najuspješnije dosad.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Nino Salkić, LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close