NovacIzdvojeno

Podignuta optužnica protiv gospićkih bankarica, u 6 godina ukrale preko 4 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv djelatnica Splitske banke u Gospiću.


Šeficu poslovnice (42) iz Gospića i njezinu zamjenicu (51) iz Otočca tereti se zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, javlja 24 sata.

Naime, 42-godišnjakinju se tereti da je od lipnja 2013. godine do 28. siječnja 2019. bez znanja i odobrenja klijenata banke, višekratno provodila transakcije vezane za štedne račune i kredite klijenata, kao i da je s računa klijenata isplatila novčane iznose koje je zadržala za sebe, te da je na isplatnoj dokumentaciji krivotvorila potpise vlasnika računa, čime je banku; koja je klijentima vratila iznose koji su isplaćeni bez njihovog odobrenja i znanja; oštetila za ukupni iznos od 3.304.278,00 kuna.

Drugookrivljenoj se stavlja na teret da od 1. listopada 2013. do 28. siječnja 2019., u poslovnici banke u Gospiću, kao zamjenica voditeljice poslovnice, nije postupala sukladno svojim ovlastima i dužnostima. Kao zamjenica voditelja banke nije smjela dozvoliti prvookrivljenici da samostalno i bez nadzora obavlja isplate i uplate u trezor poslovnice.

No, osim roga tereti ju se i da je potpisala dokumente u kojima je bilo navedeno neistinito stanje trezora, iako je znala da nije osobno prebrojila novac i utvrdila stvarno stanje novčanih sredstava u trezoru u kojemu je bilo znatno manje gotovog novca. Kao i kod njene kolegice naknadno je utvrđeno da je nezakonito uzimala novac, čime je oštetila banku za iznos 1.074.670,00 kuna.

U svega šest godina zajedno su oštetile banku i klijente za više od 4 milijuna kuna. Gdje je sada taj novac, gdje se ga trošile još uvijek nije poznato, ali Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je da se prvookrivljenici oduzme sva imovinska korist.

.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close