Ličko-senjska županijaVijestiLokalnaPolitika

Pod utjecajem alkohola jurio autom kroz naseljeno mjesto

IZREČENA NOVČANA KAZNA I ZABRANA UPRAVLJANJA MOTORNIM VOZILOM

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti


Jučer su policijski službenici Policijske postaje Otočac u Otočcu, gdje je brzina ograničena na 50 km/h, zaustavili 41-godišnjaka iz Otočca, vozača osobnog automobila gospićke registracijske oznake, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 90,9 km/h, zbog čega mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 390 eura i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Također je utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola (1,63 g/kg), te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nadležnom sudu će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

S obzirom da kod sebe nije imao niti osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi važeći dokument sa slikom kojim bi mu se mogao utvrditi identitet, izdano mu je izvješće o počinjenom prekršaju.

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa! Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.


 

Komentari

Komentara


Izvor: PU Ličko-senjska | Foto: PEXELS

Povezane objave

Back to top button
Close