VijestiScena

Počinje razmjena mladih u Velikom Žitniku

Sutra, 20.2.2019. u Outward Bound edukacijskom centru u Velikom Žitniku počinje prva ove godine Erasmus+ razmjena mladih.

U sklopu projekta pod nazivom „Together for a change“ 24 mladih boravit će deset dana u Velikom Žitniku učeći kroz metode neformalne edukacije o snimanju fotografija i videa i korištenju vizualnih medija za pozitivnu društvenu promjenu.

U razmjeni sudjeluju četiri zemlje: Finska, Rumunjska, Španjolska i Hrvatska s ukupno 24 sudionika u dobi od 17 do 22 godine. Kroz mnoštvo interaktivnih radionica, aktivnosti i istraživanja te u interakciji s lokalnim stanovništvom tijekom ovih 10 dana prepoznat će potrebe zajednice i uključiti se u stvaranje promjena u današnjem društvu mladih.

Sudionici će dobiti uvid u osnove vještine fotografiranja, snimanja video materijala i iskušati se u obradi digitalnih materijala obrađujući temu socijalne inkluzije. Snimljeni materijali bit će predstavljeni na javnoj izložbi u KIC-u u Gospiću na kraju razmjene, najavljuje Josip Sunko, team-leader iz Hrvatske koji je sudjelovao u razvoju projekta.

Izložbom će se mladima i odraslima približiti svijet koji nudi Erasmus+ i pomoći u podizanju svijesti lokalnog stanovništva o društvenim problemima te važnosti uključivanja mladih smanjenih mogućnosti u sve aspekte javnog i društvenog života zajednice.

Hrvatska škola Outward Bound udruga je za mlade koja djeluje od 2005. godine. Dio je međunarodne mreže Outward Bound škola koje provode programe iskustvenog učenja u prirodi u preko 30 zemalja svijeta. Od 2016. godine otvoren je Outward Bound edukacijski centar u Velikom Žitniku u obnovljenoj zgradi stare područne škole. Do sada je udruga provela preko 40 Erasmus+ projekata na području mobilnosti mladih i volontiranja.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close