AutomotoVijestiLifestyle

Počinje prva faza izgradnje autoceste Križišće – Žuta Lokva

Ministar prometa, mora i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković posjetio je danas Novi Vinodolski gdje iduće godine počinje gradnja obilaznice.


Riječ je o dionici buduće autoceste A7 Križišće-Žuta Lokva dugoj deset kilometara, a njezinim dovršetkom riješit će se velika prometna zagušenja ljeti, kada kroz Novi Vinodolski dnevno prođe i 16 tisuća vozila.

Ukupna vrijednost je oko 300 milijuna kuna, duljina oko 9 kilometara. Naravno, sutra će ona biti na budućoj trasi autoceste tako da je ovo prva faza izgradnje autoceste. Kompletan projekt je prešao u nadležnost Hrvatskih autocesta, rekao je ministar Butković za Regionalni dnevnik

Predsjednik Hrvatskih autocesta Boris Huzjan istaknuo je da se radi o prvoj fazi buduće autoceste Križišće-Žuta Lokva.

Od tih 56,5 kilometara, za ovih 9,8 kilometara mi ćemo sad ishoditi potrebite dozvole i u 2. mjesecu iduće godine ćemo raspisati natječaj. Očekujemo da radovi budu gotovi unutar dvije godine, rekao je Huzjan za Regionalni dnevnik.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HRT screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close