Grad ZagrebScenaTurizam

Počinje 5. Festival kave i čokolade – Zagreb Coffee & Chocofest

Od 11. do 14. veljače održat će se 5. Festival kave i čokolade – Zagreb Coffee & Chocofest, koji se ponovo vraća na staro mjesto gdje je i započeo, na Trg bana Josipa Jelačića, a ove godine organizirat će se i na još nekoliko lokacija u gradu.


Najslađi festival u gradu ponovo se vraća na središnji Trg bana Josipa Jelačića, gdje će se od 11. do 14. veljače održati 5. Festival kave i čokolade – Zagreb Coffee & Chocofest. Tako će svoju malu obljetnicu taj festival obilježiti na mjestu gdje je i započeo, a zbog velikog zanimanja publike ove godine će se organizirati na još nekoliko lokacija u gradu – Centru za kulturu prehrane, Winebaru Dobra vina te odabranim zagrebačkim barovima, hotelima i restoranima.

Prema procjenama organizatora, u protekle četiri godine Zagreb Coffee & Chocofest posjetilo je više od pola milijuna ljudi i na njemu više od sto izlagača iz Hrvatske i inozemstva predstavilo najnovije trendove u industriji kave i čokolade. U tom razdoblju organizirano je i više od 120 radionica, raznih predavanja i cooking show programa, a čokoladom su slikari i umjetnici i svojim artizmom oduševljavali posjetitelje. Ni ove godine neće biti drugačije i svi koji dođu naprosto neće moći odoljeti iskušenju da kušaju neke nove i neobične okuse i arome, prepuste se najslađem užitku i na koncu dobro zabave.

Na ovogodišnjem Zagreb Coffee & Chocofestu posjetitelji će imati priliku degustirati prvu hrvatsku čokoladu s ekološkim certifikatom ili pak upoznati okuse sirove čokolade i čokoladnih proizvoda bez glutena i laktoze. Oni željni novih znanja u Centru za kulturu prehrane moći će sudjelovati u izradi jestivih poklona za

Valentinovo i neobičnim recepturama bloga „Jedozovni duo”. Bit će tu još raznih drugih čudesnih spojeva i kombinacija u jelima, koja će se nuditi u zagrebačkim restoranima, a što god tko od toga izabrao sasvim je sigurno da neće pogriješiti i na ovom će festivalu otkriti neke nove horizonte o svijetu čokolade.

Organizator Zagreb Coffee & Chocofesta je Tvornica događanja d.o.o., a festival se održava pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice grada Zagreba.

Više informacija o programu i svim događanjima dostupno je na zagreb-coffee-chocofest.com i na Facebooku.


 

Tekst: TZGZČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close