Zdravlje

Počelo je cijepljenje protiv gripe

U petak, 3. studenog 2017. god. u Hrvatskoj počinje cijepljenje protiv gripe, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


Hrvatski zavod za javno zdravstvo je za ovu sezonu osigurao 280.000 doza trovalentnog sezonskog cjepiva protiv gripe. Građani se mogu, kao i ranijih godina, cijepiti kod izabranog liječnika i u pripadajućem zavodu za javno zdravstvo.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporučuje cijepljenje protiv gripe za osobe životne dobi 65 godina i starije, štićenici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika, pacijente s kroničnim oboljenjima, odrasle i djecu s kroničnim bolestima metabolizma, djecu i adolescente na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, djelatnike domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika, zdravstvene djelatnike i trudnice koje imaju kronične bolesti.

Prema odluci HZZO-a, cijepljenje protiv gripe je besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike i zdravstvene radnike.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close