LifestyleIzdvojeno

Po najvećoj buri i snijegu krenuli na Velebit, spasio ih HGSS

OPASNA AVANTURA

Iako su danima prognostičari najavljivali niske temperature, snijeg i jak vjetar, ima i onih koji su upozorenja potpuno zanemarili i vlastiti život doveli u opasnost.


Dvojica muškaraca iz Obrovca krenula su, u takvim vremenskim uvjetima, vrlo opasnom stazom, takozvanom Majstorskom cestom na Velebit…

Jučer su bili užasni uvjeti, doslovno se nije vidio prst pred nosom, rekao je za HRT Filip Bach iz HGSS-a Starigrad-Paklenica.

U olujnoj noći nisu se izgubili stranci, nego domaći. Dvojica muškaraca iz Obrovca zapela su automobilom u mećavi i zatražila pomoć. Ni terenska vozila HGSS-a nisu mogla ništa. Spasonosan je bio quad s gusjenicama koji je avanturistički dvojac spustio s planine.

“Da nismo sinoć došli po ovu dvojicu, pitanje je kako bi sve to završilo”, kaže Bach.

Spašavanje s Velebita na kojemu ni zimus nije palo više snijega, koji se spustio sve do mora i Zrmanje, potrajalo je sve do poslije ponoć, javlja HRT.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close