Turizam

FOTO U Plitvičkim dolinama nova atrakcija – jeleni lopatari i obični jeleni!

Od Plitvičkih dolina često se dobije ono što se ne očekuje, a tako je i ovaj put. Jeste li znali da se kroz mnoštvo dolina, na čak 15 hektara, proteže velika dolina jelena? I da joj naziv nije samo figurativnog karaktera već realnog?

12 kilometara sjeverno od Nacionalnog parka Plitvička jezera koji je već nadaleko poznat kao svjetska destinacija, polako ali sigurno razvija se još jedna, ništa manje svjetska, iako trenutno manje poznata. Riječ je o Plitvičkim dolinama, novom rakovičkom turističkom brendu koji se razvija iz dana u dan i ima sve više zamijećeniju poziciju među potencijalnim gostima.

rakovica-htz-1

Iako dosad najpoznatije po Baraćevim špiljama, u novu 2017. sezonu ulaze primarno s dvije vrste životinja koje se ističu u prirodno bogatoj ponudi, konjima o kojima smo već pisali, ali i jelenima koji su novost turističke ponude u ovom obliku.

Obični jelen i jelen lopatar uzgajaju se na području Drežnik Grada, moguće ih je hraniti i obići na neobičan način uz službenu pratnju iz Rancha Dolina jelena koji brine o njima na dnevnoj bazi. Tu je i degustiranje domaće hrane Like i Korduna, ali i pića u koja ulazi poznata lička rakija.

Dolina jelena proteže se na čak 15 hektara, i uključuje obje vrste jelena. Onu manju, jelena lopatara, koji se ističe svojim raskošnim rogovima i elegancijom, te onu veću. Običnog jelena koji teži i do 300 kilograma, dok ženski spol košute imaju do 150.

S obzirom da na Instagramu mnogi gosti i fanovi već dijele ovu novu atrakciju, fotografije s Instagrama pozvati će vas na još ljepši način. Uživajte i posjetite Plitvičke doline!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Instagram

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close