SportIzdvojeno

PLITVIČKI MARATON Ove godine memorijalna utrka u čast prerano preminuloj sportašici Valentini Valjak

U sklopu 36. Plitvičkog maratona održat će se memorijalna utrka u spomen na prerano preminulu atletičarku Valentinu Valjak, priopćili su organizatori na službenoj Facebook stranici maratona.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Uvijek nasmijana Valentina, na startu i cilju svake utrke, bila je iznimno uporna, osjećajna, skromna i jednostavna mlada cura. Oni koji su je imali prilike upoznati znaju da je bila i više od atletičarke. Atletiku je zavoljela i trenirala od malih nogu i uz predani rad postala jedna od boljih dugoprugašica u Hrvatskoj. Uz predanost sportu, bila je i iznimni znanstvenik. Upravo prošle godine je završavala doktor na PMF-u gdje je zadnjih godina radila kao asistentica.

I na kraju se pitate zašto baš memorijalna utrka u sklopu Plitvičkog maratona? Valentina je bila posebno vezana za Plitvice. Dva puta je pobijedila na utrci na 5km u sklopu Plitvičkog maratona, a prošle godine je baš na njenim Plitvicama prvi put pobijedila u utrci polumaratona. Nažalost, ta pobjeda je ujedno bila zadnji nasmijani ulazak naše Valentine u cilj. Njezin mladi život je netom nakon te velike pobjede iznenada, tragično prekinut i ostavio je veliku bol i tugu svima koji su ju voljeli. U sjećanje na našu dragu Valentinu i njezin neuništivi duh, upornost i zarazni osmjeh, sjećanja ćemo zaustaviti upravo na startu i cilju Plitvičkog maratona. Plitvički polumaraton je Memorijalna utrka u čast Valentini Valjak, velikoj osobi i sportašici za koju ćemo sada svi trčati s osmijehom.”

Puno Vas pita zašto polumaraton Valentina Valjak…

“Od ove godine naš Plitvički maraton dobio je svoju memorijalnu…

Objavljuje Plitvički MaratonPonedjeljak, 19. travnja 2021.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Plitvički maraton/Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close