Turizam

Plitvičke doline – najljepši susjed Plitvičkih jezera

S dolaskom toplijih dana i početkom sezone godišnjih odmora mnogi od nas maštaju o zelenom odmoru u prirodi daleko od vreve grada, ali i od gužve i vrućine mora.


Ako spadate u one koji bi plavo vrlo rado zamijenili brojnim nijansama zelene, za vas smo pretresli jednu od sve popularnijih destinacija u srcu zelene Hrvatske – Plitvičke doline!

O Plitvicama svi već mnogo znamo, ali koliko ste čuli o jednako čarobnoj okolici našeg najstarijeg Nacionalnog Parka i njegovim bliskim susjedima? Vjerujemo nedovoljno, pa krenimo do Rakovice, općine zbog koje vrijedi produžiti boravak na Plitvicama.

Ova mala općina na sjevernom ulazu u Nacionalni park važi za turistički najposjećeniju destinaciju s najvećim brojem noćenja u Karlovačkoj županiji, a razlog tome je što turisti u sve većem broju otkrivaju Plitvičke doline. Dolaze tokom cijele godine, zadržavaju se po nekoliko dana i uživaju u svemu što im ponuda ovog kraja nudi – a toga je zaista pregršt.

Mnogo je toga što ovdje možete raditi da biste zaista kvalitetno ispunili svoj odmor i otišli s brdom uspomena i fotki, a mi smo izdvojili neke od ponuda aktivnog sadržaja koje su nam zapele za oko.

Jahanje

Slobodno kretanje po prirodi i suživot s njom obogaćuje i smiruje čovjeka, a u sam vrh aktivnosti koje vas mogu vratiti iskonskoj prirodi jest terensko jahanje. Jahanje nam je svima postalo nažalost poprilično udaljeno iskustvo koje vidimo uglavnom na TV-u, a zaista za to nema razloga kada samo sat vremena od Zagreba možete uživati u jahanju „do mile volje“.

Na području Plitvičkih dolina aktivno djeluju čak 4 konjička kluba, a rute kojima će vas provesti izgledaju kao iz filma!

Adrenalinski sportovi i druženje s impozantnim jelenima

Za one koji bi nakon umirujućeg jahanja željeli ubrzati krv u žilama tu su brojne adrenalinske aktivnosti u sklopu adrenalinskih parkova. Od zip linea iznad Korane, do paintballa i svladavanja brojnih adrenalinskih poligona.

Osim adrenalinskih sportova možete se družiti i s jelenima i raznim domaćim životinjama u njihovom prirodnom staništvu, na nekoliko lokacija, pogodno za mirnije obiteljsko druženje i obilazak bez gradskog stresa i vreve.

Biciklizam

Biciklističke staze prolaze cijelim područjem Plitvičkih dolina, a vozeći se biciklom propedalirati ćete kroz šume, brežuljke, sela, i vidikovce idealne na snimanje fotki. Možete birati između lakših i težih ruta ovisno o kondiciji, a nama se posebno sviđaju rute koje prolaze pokraj prekrasnog Starog grada Drežnika za kojeg vam predlažemo da ga i posjetite.

Više na punkufer.dnevnik.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close