Vijesti

Plenković potvrdio: Tri osobe su poginule u teškom sudaru vlakova, 11 ozlijeđenih

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije vezano uz tešku nesreću. Potvrdio je da su poginule tri osobe.


“Došlo je do nesreće gdje je vlak koji je prometovao Vinkovci-Novska večeras oko 21:30 naletio na teretni vlak koji je stajao i tu je nažalost prema podacima koje zasad imamo nastradalo smrtno 3 ljudi, 11 ih je ozlijeđeno. Prevezeni su u Pakrac, Novu Gradišku i Slavonski Brod. Ima teže ozlijeđenih, ali nitko od njih 11 nije životno ugrožen. Zasad ne znamo s obzirom na to da je noć i nema svjetla trenutno postoje li druge osobe koje su nastradale. Prema onome što smo danas čuli od policije, vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa, predstavnička HŽ-a, to su podaci koje imamo. Naravno da će se provesti istraga da se utvrde razlozi nesreće, prema tome možemo zasad izraziti sućut obiteljima poginulih. Izraziti žaljenje da se ovo dogodilo”

“Nekoliko ozlijeđenih su hrvatski, a nekoliko strani državljani. Sve te podatke dobit će najvjerojatnije svi od Crvenog Križa u Novskoj. Prema ovome što smo saznali budući da je riječ o lokalnoj liniji, vjerojatno je na početku puta bilo više putnika, nesreća se dogodila desetak minuta prije krajnje destinacije. Nemamo potpunih informacija. Na licu mjesta gdje smo bili je mrak. Ostavljamo rezervu da postoji još unesrećenih da je dio teretnog vlaka, a i dijelovi putničkog vlaka nisu više na pruzi jer je udar očito bio velik”

“U putničkom vlaku je bilo 13 putnika, jedna osoba koja je u Pakracu bio je strojovođa koji je stajao. Dakle, 13 u putničkom i jedan u teretnom. Trenutno nitko ne može utvrditi kojom brzinom je vlak išao. Bit će potrebno da se odrade sve radnje”, rekao je Plenković i dodao da ne može spekulirati je li vlak prošao kroz crveno i zahvalio svima koji su pomogli na mjestu nesreće. Dodao je i da je u teretnom vlaku bio samo strojovođa te da su svi ozlijeđeni iz putničkog vlaka.

“Ono što pouzdano znamo da su tri tijela definitivno osoba koje su preminule. Zasad. Sutra ćemo vidjeti. Jedna osoba je u Pakracu, u Novoj Gradiški sedam, a tri osobe su u Slavonskom Brodu u bolnici”Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: RTL screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close