KarijeraZdravljeIzdvojeno

Plenković potvrdio popuštanje mjera od 15. veljače – evo što se sve otvara

Od 15. veljače popuštaju se mjere u četiri segmenta


Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade objavio je koje se mjere popuštaju od 15. veljače, no prije toga se osvrnuo na cjepiva protiv covida, osobito AstraZenecu, protiv kojeg su se pobunili umirovljenici.

Plenković je poručio građanima starije dobi da su sva tri cjepiva, pa tako i AstraZenecino 100 posto učinkovita protiv smrtnog ishoda i respiratora te težih simptoma koronavirusa.

“U ovim okolnostima što veći broj ljudi koji su krhkoga zdravlja i starije dobi trebaju biti procijepljeni. Nakon svih konzultacija, to će potvrditi i studije, i AstraZenecino cjepivo je učinkovito protiv smrtnosti”, dodao je.

Kad je riječ o mjerama, rekao je da se pratila epidemiološka situacija.

“Nakon analiza, razgovora sa Stožerom, smatramo da možemo donijeti nekoliko odluka koje će biti signal popuštanja, ali uz veliku dozu opreza. Nema prestanka opreza, dakle. Želimo poslati nekoliko poruka, a te mjere se odnose na to da se ugostiteljima koji se bave usluživanjem jela i pića omogući posluživanje kave za van. Drugo je da se omogući otvaranje teretana i finess centara uz omogućavanje epidemioloških mjera. Treće: djeci se omogućuje nastava u školama za strane jezike te radionicama. Zadnje je da se uz poštivanje epidemiološkog okvira omogući otvaranje kladionica, automat klubova i casina uz ograničenja za konzumaciju pića, ali to će propisati Stožer”, objavio je Plenković.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close