ZdravljePolitikaIzdvojeno

Plenković: Očekujemo da se cijepi najmanje 70 posto stanovništva

Cijepljenje protiv koronavirusa počinje 27. prosinca, cjepivo će biti besplatno i dobrovoljno, a osigurano je 5.905.000 doza, izjavio je u srijedu premijer Andrej Plenković koji očekuje da se cijepi najmanje 70 posto stanovništva.


Sigurnost i djelotvornost cjepiva temelji se na rezultatima kontroliranih kliničkih ispitivanja, istaknuo je premijer na konferenciji za novinare predstavljajući plan cijepljenja protiv koronavirusa u Hrvatskoj koji je Vlada donijela na današnjoj sjednici.

Cjepivo će u Hrvatskoj biti ravnomjerno raspoređeno i dostupno u svim županijama po načelu pravednosti, solidarnosti i nužne skrbi za najpotrebitije osobe u odnosu na rizik od infekcije za dob i posao kao i rizik od teških oblika bolesti i komplikacija.

Želimo da se što više sugrađana cijepi, uspjeh plana cijepljenja ovisi o tome koliko će se ljudi htjeti cijepiti, istaknuo je.

Stručnjaci kažu da ćemo se kao društvo zaštititi ako 70 posto stanovnika bude cijepljeno. Ciljamo na minimalno 70 posto naših sugrađana da se cijepi, Na taj način će se sigurno smanjiti panedmije koja je u Hrvatskoj i svijetu odnijela puno života, istaknuo je Plenković.

Za senzibiliziranje javnosti za cijepljenje Hrvatski zavod za javno zdravstvo osmislio je kampanju s ključnom porukom “Misli na druge: cijepi se!”, čime je naglasak stavljen na društvenu odgovornost koju svi građani trebaju pokazati.

Dolazak cjepiva daje nam nadu u normalizaciju života tijekom iduće godine, poručio je premijer istaknuvši da je ova panedmija dovela do društvene krize bez presedana u svjetskim razmjerima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close