PolitikaIzdvojeno

Plenković: Neće biti tvrdog zatvaranja, ali ni davanja bombona za cijepljenje

Premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak da neće biti tvrdog zatvaranja kod epidemioloških mjera, pozvao je na osobnu odgovornost svakog pojedinca te poručio da Vlada neće nikome “davati bombone” da se cijepi.


Jasno je kao dan da Hrvatska neće optirati za tvrdo zatvaranje“, izjavio je premijer novinarima nakon sjednice Vlade i napomenuo da je Vlada osigurala cjepivo te da ga ima dovoljno za sve.

“Ako se ljudi cijepe, ako se pridržavaju onih minimalnih točaka – maska, distanca, prozračivanje – ugroza bi bila puno manja”, odgovorio je na upit novinara da komentira izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da sadašnje mjere više nemaju smisla te da bi se Hrvatska trebala ugledati na Švedsku.

Plenković je opetovano pozvao na osobnu odgovornost svakog pojedinca te poručio: “Nećemo nikome davati bombone da se cijepi”.

Otpor cijepljenju samonametnuti dišpet na vlastitu štetu

Odbacio je mogućnost uvođenja nekih restriktivnijih modela po uzoru na neke europske zemlje, a otpor prema cijepljenu opisao je kao “samonametnuti dišpet na vlastitu štetu”.

Nemamo mi u našem refleksu i filozofiji poriv da ljude ograničavamo, to je kontra naše filozofije. Svaka vrsta ograničenja mora proći test razmjernosti, čvrsto vjerujem u razboritost, mudrost, informiranost i dobronamjernost, solidarnost hrvatskog čovjeka. Ovo nije vježba”, istaknuo je Plenković.

“Nemamo luksuz demagoga i populista, špekulanata, provokatora, mi imamo luksuz odgovornosti, razuma i donošenja odgovornosti u interesu svih“, dodao je.

Premijer je ponovio da će se ukidanjem restrikcija ukinuti i potpore poduzetnicima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close