NacionalnaLokalnaPolitikaIzdvojeno

Plenković jednoglasnom odlukom postao počasni građanin Ličko-senjske županije, evo s koliko glasova

1/3 VIJEĆNIKA IZBJEGNULA GLASANJE

Na današnjoj osmoj elektronskoj sjednici Ličko-senjske županije kako smo jučer ekskluzivno i najavili, Andrej Plenković postao je počasnim građaninom Ličko-senjske županije.  Odlučilo je tako 18 prisutnih vijećnika, a znakovito je da je čak 11 vijećnika izbjegnulo glasati  za ovu odluku svojim neprisustvom na elektronskoj sjednici


Web stranica Ličko-senjske županije objavila je vijest sa izvještajem o današnjoj Skupštini, a pritom je u tekstu znakovito da je na Skupštini od ukupno 29 vijećnika, bilo prisutno samo njih  18.  Tih 18, jednoglasno je podržalo većinu točaka dnevnog reda, a  s obzirom da popis prisutnih vijećnika nije objavljen na stranici županije, ne možemo znati tko je točno glasao za koju odluku. No, logika nalaže da su za odluke glasali svi vijećnici HDZ-a i HSP-a koji su u koaliciji, što će oni vjerojatno i javno potvrditi sa obrazloženjem svoje odluke.

Izuzev toga, neki čitatelji  na Facebooku Lika Cluba primjetili su  da je točka dnevnog reda na kojoj je predsjednik HDZ-a predložen kao počasni građanin Ličko-senjske županije, spojena zajedno sa svim drugim nagrađenima. Tako je izbjegnuta  mogućnost da se netko od vijećnika  ne složi sa izglasavanjem Plenkovića kao počasnog građanina,  ali bi se složio sa izglasavanjem nekog drugog na istoj odluci. Zanimljiva proceduralna slučajnost onemogućila je svim vijećnicima drugačije mišljenje o određenim imenima s popisa, pa su morali glasovati  “za sve” ili “protiv svih”. Njih 18 od 29, glasalo je za sve.

U nastavku pogledajte i ostale nagrađene.

 

 


 

Komentari

Komentara


Foto: HRT Nedjeljom u 2

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close